Google+ Followers

Friday, 11 November 2016

Novel Kau Tetap Miliku


               Pendapat Cheq Hanie novel ini best walau bukunya tebal tapi tak terasa jemu membaca sampai habis .Jalan cerita yang menarik dan sangat romantik .Kisah cemburu seorang lelaki kepada isteri yang disembunyikan dari semua atas alasan yang tertentu.Kepada pengemar novel-novel boleh tambah koleksi anda.


Sinopsis

“Arina... Arina... Jodoh kita memang kuat. I betul betul tak sangka dapat berjumpa dengan you lagi. You know what, I just nak beritahu dekat you yang you kena ikut cakap I sebab I ada simpan gambar-gambar you tanpa...” - Dato Haris Iskandar
“A... Apa yang Haris nak daripada Arina sebenarnya? Haris nak buat apa dengan gambar tu? Tolonglah, Haris. Jangan benarkan orang lain melihatnya.” - Nurul Arina

Pertemuan semula Arina dengan Haris selepas beberapa tahun membawa malang buat Arina. Kerana ugutan daripada Haris, terpaksa dia mengikut segala arahan daripada lelaki playboy itu demi menjaga nama baiknya. Tetapi sayang seribu kali sayang, nasib tidak menyebelahinya apabila dia hilang kehormatannya. Atas desakan daripada Arina, mereka disatukan walaupun tiada cinta antara mereka.

Selepas insiden malang itu, dia terus menjauhkan diri daripada Haris meskipun dia masih memegang status sebagai seorang isteri. Tetapi dirasakan dirinya tidak bernasib baik apabila dia mendapat tahu bahawa bos di tempat kerja barunya merupakan mama kepada Haris. Arina tersepit antara kepentingan diri atau kesempitan hidup keluarganya.

Munculnya Carliff Azeem dalam hidup Arina membuatkan dia selesa berkawan dengan lelaki itu. Kesederhanaan layanan yang diberikan kepada Arina membuatkan Arina senang untuk berurusan dengan Carliff walaupun Carliff merupakan seorang anak Tan Sri. Carlifflah satu-satunya lelaki yang rapat dengan Arina.

“Kenapa Encik Carliff bagi bunga dekat saya?” - Nurul Arina
“I love you, Arina.” - Carliff Azeem
Kini, barulah Arina mengerti bahawa layanan baik kepadanya rupa-rupanya Carliff menyimpan perasaan terhadapnya. Bagi Haris pula, dia mula tercabar dengan kemunculan Carliff. Dia masih mengharapkan peluang kedua buat dirinya untuk menebus segala kesalahannya terhadap Arina.

“Arina, don’t forget that you are still my wife. Nurul Arina masih isteri kepada Haris Iskandar. Remember that, my dear.” - Haris Iskandar

Arina makin keliru dengan dirinya. Antara status diri atau perasaan yang menjadi keutamaan. Dapatkah Haris Iskandar menawan hati Nurul Arina sepenuhnya atau terpaksa melepaskan Arina untuk menjadi milik orang lain...

Siapakah yang akan Arina pilih? Haris, lelaki yang pernah merosakkan hidupnya dulu atau Carliff, lelaki yang semakin hari semakin rapat dengannya.


2 comments:

Unni Anje said...

menarik, tajuk dia pun da macam best je

Haniezafri Othman said...

aha best cheq hanie baca rasa nak baca lagi heheh..walau tebal tapi isi-isinya menarik..