Google+ Followers

Friday, 29 January 2016

Happy Birthday to Zac Aidil



 Happy Birthday....

        Bila stress kerja perkara cheq hanie akan buat adalah bermain hand phone bukak fail pic dlm handphone ni dok belit-belit pic lama..rasa nak ketawa pun ada bila tengok pic anak-anak ,kuarga n kawan-kawan..salah satu pic mengamit memori masa sambut Birthday anak pertama yang masuk umur 2 tahun pada 1 .11.2011 .... maka secara oficialnya genaplah Abang 2 tahun dah nak hujung tahun baru ckup umur 2 tahun heheh.....


" Happpy Birthday Abang .... "
                 



     Masa sambut birthday ini cheq hanie masih dalam pantang (40 hari ) so majlis ni buat kecil-kecilan di rumah emak..terima kasih pada mak n adik-beradik yang banyak bantu untuk masak dan deco untuk majlis untuk Abang Airel yer....




Trafik Jem...Bilakah kesudahanya...


                       Bila agaknya dalam satu hari kita memandu kereta ke tempat kerja atau pulang dari tempat kerja tanpa melaluai jalan sesak yang teramat sangat sehingga kadang-kadang berjam-jam lamanya ..dalam suasana yang sangat tertekan dan penat  kerana tidak cukup rehat terpaksa bangun seawal pagi bimbang terlambat masuk kerja itu belum dikira hal anak-anak yang juga perlu diuruskan kesekolah atau ke rumah penjaga/taska  ...terutama orang yang bekerja atau tinggal di kota raya atau bandar-bandar besar...mesti ada yang tak mengalaminya akan kata.........

" kalu tak nak jem jangan duduk di kota bandar besar atau jangan kerja di tempat yang sesak "

..........tapi kalu dah ditakdirkan rezeki di sini dan di sini kita ada pelung untuk mencurah bakti mencari rezeki untuk keluarga tersayang bagaimana ?????
                        Bagaimana pula cadangan menteri yang memberi saranan pengguna jalan raya bangun seawal pagi  bagi mengelak Trafik jem....masalahnya jika bangun dan keluar seawal pagi boleh ke ibu bapa menghantar anak ke  taska atau sekolah seawal pada pukul 5 pagi ???selamat ke menghantar anak ke sekolah atau taska seawal 5.00  pagi tanpa pengawasan pihak sekolah /taska yang sudah tentunya waktu kerja / operasi hanya akan bermula seawal pukul 7.00 pagi..hanya kerana semata-mata ibu bapa perlu keluar awal ke tempat kerja tidak mahu menghadapi jalan sesak ..bagaimana pula jaminan keselamatan anak-anak terjaminkah ?boleh percaya ke pada pengawal keselamatan yang kebanyakanya warga asing ???
                     Kalu dahulu untuk elak Trafik jem kita akan gunakan hiway...tapi sakarang apa jua jalan akan kita gunakan masih belum terlepas dari trafik jem...Ini akan jadi lagi teruk jika menjelang perayaan...pendek kata selagi belum tutup mata hadap jelah...sob..sob..sob...so stresss
 

Wednesday, 27 January 2016

JOM REQUEST SAMPLE !!

                  Ok jom kita try request sample pampers Huggies.. sebelum ini cheq hanie memilih pampers PET PET since dapat baby yang pertama tapi bila ada baby kedua ini hanie nak cuba pampers jenama lain pendek kata nak save skit la..kalu ikut harga pamasaran sekarang pampers jenama pet pet lebih mahal berbanding yang lain so lepas search jumpa la website jenama pampers ini so dengan gatal tangan cheq hanie duk la google..

        Caranya memang mudah just google REQUEST SAMPLE PAMPERS MALAYSIA depend kalu nak request sample barang lain pun boleh terpulah pada availability syarikat produk barangan itu ..bukan semua produk ini sudi bagi sample ada juga ikut promosi ikut bulan-bulan dan masa-masa tertentu kena selalulah search kat google...hhehe

   

            Selepas dah google dan pilih website yang betul klik pada REQUEST SAMPLE dan akan keluar paparan seperti ini , ada 2 pilihan ahli baru atau memang dah jadi ahli..bagi yang pertama kali of course la pilih yang pertama ye (NOT YET A MEMBER ) bagi mereka yang memang dah jadi ahli pilih yang kedua (ALREADY A HUGGIES HUG CLUM MEMBER )


 



             Bila dah klik Sign Up akan keluar paparan macam ini , masukan detail macam nama ,ic number alamat ,email dan nombor telifon senang dah mudah heheh...


                      Bila dah masukan detail korang pilih pula jenis produk pampers yang mana nak request sample tu..pastu pilih saiz yang korang nak...





                  Pastu submit dan tunggu dalam 2-3 minggu pihak Huggies pos kepada korang dengan sabar ye..





                                                  Dan inilah hasilnya... selamat mencuba..


 MODEL HUGGIES kat rumah cheq hanie....hehhe




Teman Sepermainan...




            Ini dia 2 oarang  sahabat baik dan juga kawan gaduh . Walaupun beza 2 tahun tapi mereka berdua ni nampak tak jauh beza..kalu time baik makan pun bersuap ketawa terbahak-bahak ...tapi bila time gaduh pun boleh tahan ..selalunya punca pergaduhan adalah kerana berebut mainan , pendek kata semuanya mesti kena ada 2. Pening n parak jugaklah mama n papa di buatnya hehhe... ..hehhe .. bak kata orang tua-tua gaduh sikit-sikit tu biasa la anak lelaki kan..gaduh-gaduh manja katanya heheheh.. Inilah akibat kalu hanya beli satu ..


                   Mula-mula dapat adik memang si abang ini langsung tak boleh terima hakikat yang dia ada adik baru tapi bila dah pujuk lama-lama boleh terima jugak dan sekarang dah akrap. Sekarang bila ada projek nak sepahkan rumah atau main barangan mama dan  papa dah ada geng yang sepakat ..bila tanya abang akan cakap adik adik cakap abang..so sapa yang boleh bagitau...biar gambar berbicara..heheheh


                    Krakter berdua ini banyak beza si abang lebih pendiam berbanding siadik..dan si abang agak garang dan tak mudah nak menerima orang yang baru dikenali tapi siadik sebaliknya lebih ramah  dan mesra dan manja so sesiapa saja boleh jadi kawanya..


               Tapi mereka berdua ini ada satu persamaan iaitu suka sangat nak main air so salah satu alasan nak mandi ..bila dapat mandi riunya satu bilik air dan tak mahu keluar selagi tak kena marah dan paksa..oppsss seksinya pic hehehe...

 

                    
     Ketawa , makan, main, mandi bergaduh tapi bila time sedih dan sakit tetap juga bersama...si abang sentiasa nak dekat dengan adik...dan akan menangis bila tengok adik kena cucuk..hehehhe.. itulah adik beradik.. harap kasih sayang adik dan abang akan kekal selamanya...amin...