Google+ Followers

Wednesday, 23 November 2016

Ceriakan Buah Hati Anda Dengan Flowerday

                    Zaman yang serba cangih mangih ni semua benda boleh dibuat dengan mudah...Tak perlu lari kesana sini untuk surprise kan pasangan atau buah hati  kita hanya perlu order online Flowerday dengan harga yang berpatutan mampu membuat pasangan anda tersenyum .
    

                   Di Flowerday ini bukan sahaja murah tapi cantik .Pelbagai category surprise yang boleh diorder tak semesti bunga cenderahati pun ada .
        


           Salah satu gubahan yang ditawarkan..nak detail sila ke website flowerday..


Contact Details

Email Address       : info@flowerday.com.my
Contact Number   : +603 7866 0155
Address                   : 81, Jalan SS2/55, 47300 Petaling Jaya, Selangor.

Wednesday, 16 November 2016

Koleksi Shawl Baru

SHAWL SATIN
Tak tahulah kenapa cheq hanie lebih tertarik kepada tudung jenis shawl berbanding jenis lain-lain mungkin kerana ianya panjang dan senang untuk digayakan dengan pelbagai cara selain mudah digosok .Sebenarnya inilah kali pertama cheq hanie membeli shawl berwarna merah .Jom Cheq hanie share 2 cara mengayakan shawl ini


Gaya sempoi macam ni sesuai untuk berjalan-jalan atau ke majlis-majlis tertentu.Nampak lebih rilex.


Gaya ini lebih casual sesuai untuk ke urusan rasmi atau pejabat.


Tuesday, 15 November 2016

Kapor Sirih Dan Limau Nipis Bantu Untuk Kekal Ramping






          Mukin ada yang tidak tahu perubatan tradisonal kampung mengunakan jus perahan limau nipis dan kapur sirih untuk mengecutkan perut bagi ibu-ibu selepas bersalin sebelum memakai bentong ketat bagi mengembalikan bentuk tubah normal dan mengelakan rahim jatuh ketika berpantang.

Caranya perahan jus limau akan digaul bersama kapur sirih dan disapu sekitar kawasan perut untuk mengecutkan perut dengan lebih cepat.Ianya harus diamalkan sepanjang tempoh berpantang untuk mendapatkan kesan .Based pengalaman cheq hanie sendiri memang super duper berkesan..kepada semua yang bakal menempuh alam berpantang boleh try cuba ye..


Masej Untuk Insan Sombong

                      " Mengapa kena ada sifat Sombong dalam diri kita ni..siapa sangat kita ni yang yang hanya menumpang di bumi Allah ...sebab kita tak kaya,tak de pangkat,tak de rupa,tak de nama gelaran dato/datin/tansri bagai atau orang sekeliling kita ni serba-serbi kurang dari kita yang serba sempurna??..

                Jangan terlalu sombong dan angkuh atas apa yang kita miliki ianya tak boleh dibawa ke akhirat kelak hanya dosa yang terikat rapi menanti hukuman akibat dari kesombongan kita tu.Jangan beri alasan iman senipis kulit bawang yang membuat kita alpa dan sentiasa membuat silap kalau diri kita sendiri menanam sifat tu dalam diri sendiri.

Bukankah hidup ini lebih indah jika kita sentiasa disayangi dan menjaga hati orang lain..bukan minta hadiah wang ringgit setiap hari cukuplah sekadar suah senyuman ikhlas..bukan minta disanjung mulia cukuplah sekadar ucapan salam bukan minta dianugerah kemuliaan cukuplah mohon maaf andai tersalah bicara.
 

Super Nose Cara Baru Mancungkan Hidung Tanpa Sakit






                       Produk kecantikan terbaru "Super Nose"yang mampu memancungkan hidung tanpa perlu pembedahan yang menyakitkan atau ubatan-ubatan hanya perlu masukan alat silikon sebesar subang ke dalam lubang hidung untuk dapatkan hidung yang mancung persis ratu cantik hahah..
Silikon Super Nose ini ada saiz mengikut kehendak pengguna :-
 XS :Mancung kurang 2.6cm
S :Lebih mancung 2.7cm
M :Sangat mancung 3,3cm keatas


Tips Memakai lipstik Agar Nampak Kemas


 Ok Cheq Hanie nak share tips untuk kemasakan lapisan lipstik pada bibir.

 Ambil pensil pelukis bibir lakar mengikut bentuk bibir untuk lebih cantik gnakan warna yang sesuai dengan warna lipstik yang hendak dipakai  kemudian barulah sapukan lisptik yang kita nak pakai.Hasilnya warna lipstik akan lebih kemas.


Tahukah Anda Garam Boleh Membuang Toksik Dari Badan kita





                           Tanpa perlu berbelanja besar kita masih lagi boleh membuat rawatan membuang toksid dalam badan kita yang memyebabkan kesihatan kita terjejas.
        
                    Cara-caranya sangat mudah Letakkan air suam ke dalam mangkuk berisi garam kasar dan rendamkan kaki untuk beberapa ketika .Air akan berubah sedikit demi sedikit ke warna kuning keemasan mengikut tahap serius toksin dalam badan kita.
                Toksin dalam badan kita adalah disebabkan beberapa faktor seperti pencemaran air,pengambilan makanan yang tidak sihat,pencemaran udara,merokok dan lain-lain.Salah satu tanda-tanda badan mengandungi toksin adalah sukar membuang air besar,mulut berbau,penghadaman kurang baik,perut kembong,kurang bersemangat,badan menjadi lemah mudah dijangkiti penyakit seperti demam atau selsema,hilang tumpuan ,muka pucat jeragat,susah untuk tidur,cepat berasa cemas atau marah.