Google+ Followers

Friday, 12 February 2016

Cara-cara Membuat Angpau Packet


                           Sempena Chinese New Year ini meh kita belajar buat paket angpau..so kalu ada yang bagi alasan tak de angpau paket nak bagi kita angpau so kita akan buat dan bagi dia suruh dia letak Duit dan bagi kita balik hehehehe...
Mula-mula amik kertas saiz A4 buat ukuran seperti di bawah (panjang 154mm x lebar 79.5mm) . Untuk saiz Lebar 79.5mm x2 ( 2 side) + 1cm untuk diletakan gam bg mencantumkannya




    Dah buat ukuran ....gunting cantik-cantik ikut ukuran yang dah dibuat tadi..so akan jadi macam nie . Amik gam dan gam kan di bahagian tepi lepastu camtumkan..




         Satu lagi step penting , jangan lupa letakan duit ye..dah penat-penat buat jangan biarkan kosong jer hehehe
 Heheheh layan jelah pic ni yer...


No comments: