Google+ Followers

Friday, 12 February 2016

Angpao mari...


                      Sampul surat merah juga dikenali sebagai "paket merah" "Ang Pow" "laisee" "lai lihat" "digantung bao" atau "Hung-Bao". Mereka dianggap amat bertuah untuk menerima sebagai hadiah dan lebih bertuah jika ia mengandungi wang. Mereka biasanya digunakan untuk Tahun Baru Cina, majlis perkahwinan, hari jadi atau apa-apa kejadian penting yang lain.
    Alhamdulilah pagi-pagi dah dapat "Angpao" dari sales person walaupun dah lepas cina New year....amount tu tak penting sangat yang penting orang tu ingat dan hargai kita kan..heheh . Ini  jugak angpau pertama yang cheq hanie dapat untuk tahun 2016 nie...


      Wajah ceria dapat angpao so 1..2..3 snap..hehe..

 Cik elia jejari runcing kalu u ada mesti la best and happening...alamak tak cukup corum..sob..sob..sob..

 
 Apa pun Cheq Hanie nak ucap SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU CINA kepada semua penganut beragama buddha..


 
 Antara adat resam lain yang diamalkan, termasuklah pemberian limau Mandarin yang bunyinya dalam bahasa Mandarin sama dengan ‘emas’. Ini bermakna pemberian limau seolah-olah menghadiahkan emas pada orang lain. So inilah emas Cheq Hanie dapat..heheh kalu timbang ini memang kayooo..

No comments: