Google+ Followers

Tuesday, 16 August 2016

Berhadapan Dengan Insan Busy Body


        Rata-rata orang kalau kita tanya suka tak ada kawan-kawan atau kenalan yang yang suka meyibuk hal kita dari hal peribadi hinggalah hal remeh temah dengan tujuan menyebar cerita untuk tujuan aibkan orang lain atau memang jenis suka bercerita hal orang lain...omg memang annoyinglah kan...yelah kadang-kadang sesetengah perkara kita lebih selesa untuk share dengan orang yang kita betul-betul close tapi bila ada kenalan atau insan yang suka amik tahu hal personal kita mula kita akan rasa tak selesa...
 
 
  Tambah-tambahan orang tu jenis mulat tempayan silap-silap abis cerita kita di hebahkanya macam "WIFI BERGERAK" search je nama kita satu dunia boleh tahu...OMG serius rasa nak marah !!!! Biasanya orang macam ini tak ramai kawan ramai yang ingin mengelak dari bertembung atau bercakap maklumkah terlalu banyak hal akan ditanya dan sikap kepoh yang buat orang rasa meluat.
 
     Kadang kalau tak dapat story dari kita ,orang seperti ini sanggup follow kita di media sosial personal kita tak kisah la facebook,instagram ,weechat or macam-macam la punyalah nak tahu apa kita buat apa kita pakai....agak-agaknya orang macam ni terlalu banyak masa sehingga ada masa nak amik tahu semua hal orang.... 







Macamane agaknya nak bagi mereka yang ada sikap "Busy Body "belajar menghormati
orang lain dan belajar menjaga aib orang lain .Mahu  ke hidup sentiasa pulaukan kawan-kawan lain ,di label penyibuk..di benci silap-silap kena maki dan serang gara-gara sikap kamu yang sangat menjengkalkan..

                     





      

No comments: